Игор Механджијски


Тој е роден со љубов кон тетовирањето, кога станува збор за него, слободно може да се каже дека тетовирањето е во неговата крв. Тој стана заинтересиран за тетовирање, уште додека тој беше многу млад. Тој го гледал својот татко како тетовира и со голема желба му помагал.Првата тетоважа тој беше дозволено да се прават беше на возраст од 15, по неколку месеци на неговиот татко ја започна својата студио. На возраст од 16, тој заминува за Италија, каде што студирал во козметика, шминка во филмската уметност и тетовирање во првото Интернационално школо за филмска уметност.
После тоа работел во Лос Анџелес за време од две години во интервал од девет месеци, кога се вратил во Македонија за да се приклучи во Армијата. Додека бил во Лос Анџелес, тој има стекнатото знаење за пирсингот и сега е единствениот најдобар и професионален пирсер во Македонија.
Откако се вратил од Америка тој ја отвори сопствено студио за тетовирање и пирсање “СКИН АРТ” . Тој работи од тогаш и учествува на меѓународни Тату Конвенции при што е добитник на први места во многу категории.
Прогласен е за еден од најдобрите 25 уметници и има стекнато признание за уникатен дизајн (неговиот сопствен стил). Денес тој е член на тимот на Тату СКИН АРТ и ја продолжува татко вата традиција. Претседател е на Алијансата за професионални тату и пирсинг артисти во Македонија.
Тој кажува дека : “Цртежот, како и тетовирањето е нешто што не може да се разбере од сите. Постојат луѓе кои ги копираат нивните веќе дизајнирани тетоважи. Сепак ние, уметниците, сме тие кои треба да уживаме во нашите уникатни дела и стилови на работа, а не да ја прецртуваме и копираме сликата или цртежот.”