Богдан СпасовскиТој е во тетовирањето од своите 20 години и е мајстор за уникатни цртежи. Како млад човек имал сон да има негово студио за тетовирање. Во 1990 година неговиот сон станал вистина и тој основал свое студио во Куманово. Во почетокот тој работел со игли и остри сонди додека не ја купил својата прва опрема за тетовирање. Тој сметал дека работат со игла и сонди е традиција која треба да продолжи бидејќи тоа е единствениот начин да се препознае правиот мајстор.
Негова специјалност се уникатни патриотски дизајни во традиционална боја и стил. Неговиот омилен стил се тетоважи во традиционална боја при што тој ужива јаки и светли бои. На возраст од сега веќе 60 години и иако неговиот вид не е како што бил тој сеуште прави уникатни Тетоважи.
Тој вели: “Мојата желба е да работам со уметност и да продолжам да го правам најдоброто во тетоважите, но она од кое јас се стравувам е дека се станува еднострано (речиси секогаш иста тетоважи се бара) и никогаш не би имал шанса за создавање на мое ремек-дело “.